1. Welcome to the forums! Take a second to look at our Beginner's Guide. It contains the information necessary for you to have an easier experience here.

    Thanks and have fun. -NF staff
    Dismiss Notice
  2. Dismiss Notice

  3. Voting is open in the KCC Haiku Contest!
    Entries can be found here.
    The poll closes on August 24th at 2:59pm UTC.
    Dismiss Notice
  4. img
    Dragon Ball Drawing Contest: Black & White Edition.
    Deadline is on August 30th at 11pm UTC
    Dismiss Notice
  5. img
    Come enter in the KCC Cooking Contest 6!
    Deadline for entries: September 08th at 1600 EST.
    Dismiss Notice

Horrible Windows Media Player!!

Discussion in 'Tech Hub' started by Mobius, Sep 30, 2004.

  1. Mobius

    Messages:
    703
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    268
    Joined:
    Sep 30, 2004
    Reputation:
    I wasn't exactly sure where to post this 'cause I'm a n00b.

    Whenever I try to take a screenshot of a Naruto Episode while using Windows Media Player, it won't work.

    Let me explain a little...

    I pause at the part I want. Hit "Print Screen". Open paint/Photoshop. Paste. My desktop is displayed. I try to crop out the part I want, it won't work. How do you people get all those nifty images? :(
     
    Tags:
  2. ColdFire

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    hehehe i was asking the same thing a few months back...you need programs to do it...cant remember names but one that works is Snap!It or something, you will need to buy it or get a crack of it though because the demo leaves watermarks on the picture
     
  3. co_co_the_monkey

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 27, 2004
    Reputation:
    go to options or whatever, and mess with the screen skip option. the slower the better.
     
  4. ~K+

    Messages:
    354
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Joined:
    Sep 27, 2004
    Reputation:
    You need to go to options and turn off video acceleration completely, or just pull it to zero.

    Either that, or use another program like PowerDVD that actually has a screencapture button.
     
  5. co_co_the_monkey

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 27, 2004
    Reputation:
    yeah, thats what i was trying to say.
     
  6. Mobius

    Messages:
    703
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    268
    Joined:
    Sep 30, 2004
    Reputation:
    Thanks guys. ^__^
     
  7. Hyuuga_Mars

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 30, 2004
    Reputation:
    to screen capture in windows media player... press ctrl+I and save to where you want
     
  8. Vaelen

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    What he said.. ;-)
     
  9. Sasuke-Kun

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 27, 2004
    Reputation:
    If you have windows XP you get movie maker,by uploading episodes you can take screen shots easily on this program and also add simple effects if you wish.
     
  10. Stoic

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 29, 2004
    Reputation:
    woah, I never knew that. Thanks! x]
     
  11. iOWa

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    oh yeah? :confused:
     
  12. Mobius

    Messages:
    703
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    268
    Joined:
    Sep 30, 2004
    Reputation:
    Oh! Movie Maker... I didn't know I had this program on here.

    And thanks guys! ^__^
     
  13. Vaelen

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Yes! Don't try to question my authority!! Damn you! (Skogen Brinner!!)
     
  14. iOWa

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Well, you have no power here. Join the other side. :p :p :p
     
  15. Squirrel King

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Unrelated, anyone else having problems playing music with WMP? It will skip around to random tracks I dont want it to. I open an album and it starts like in the middle, then plays one that is like 2 after it, then it like crashes.

    I'd use Winamp but I love Dance of the Freaky Circles!
     
  16. Vaelen

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Don't use WMP so I can't help you I'm afraid..
     
  17. iOWa

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    try the newest version, maybe it can fix the problem. =)
     
  18. Lannon

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Did you accidently enable the shuffle feature? Click Play -> Shuffle to enable/disable. I don't know why it would crash, though. That doesn't seem related to shuffle.
     
  19. LaJon

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 27, 2004
    Reputation:
    Turning off video overlay makes it to where you can capture video with print screen.
     
  20. aLkeMiSt

    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    266
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    I have to admit, Windows Media Player 10 is horrible compared to 9.
     
  21. Boco

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2004
    Reputation:
    How so? I was thinking about upgrading (not that I really need to, since I use something else, but it is generally a good idea to upgrade when it comes to Microsoft).
     
  22. Aoi

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 30, 2004
    Reputation:
    I use for 90% vlc player. ANd for 10% wmp.
     
  23. aLkeMiSt

    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    266
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    You should have seen Windows Media Player 10 Beta... it was horrible!! When I tried to switch back to Windows Media 9, it wouldn't let me. And this is when I only downloaded the beta version.
     
  24. Aoi

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 30, 2004
    Reputation:
    The old media player probably still exists somewhere in your /system32 folder.
     
  25. aLkeMiSt

    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    266
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Meh... I'm too lazy to go searching for it now. At least the final release of Windows Media 10 has dozens of fixes from the beta version.
     
  26. technician

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Oct 3, 2004
    Reputation:
    dont use print screen, use ctrl +I.
     
  27. I_tach_I

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Sep 27, 2004
    Reputation:
    why do you even bother using wm? vlc is the best for everything
     
  28. Squirrel King

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    Heh...
    Yea... I did...
    I did the same thing with Winamp which I downloaded to fix the problem. Then I was like ... "Du'h"

    EDIT - And yea, I think 7 it was.. was the best WMP microsoft has put out. That or 6.. I don't remember. Because I have 10 now. Don't like. But now I use WinAmp so it doesn't matter.

    But for those who want an older version and don't know about it.
     
  29. MechaTC

    Messages:
    4,644
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Joined:
    Sep 26, 2004
    Reputation:
    WMP 10 works great on my machine. I love WMP!!!!!!! If by some chance a file doesn't play on WMP I use Real Player.
     
  30. Fullmetal Moderator

    Messages:
    2,431
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    994
    Joined:
    Sep 26, 2004






    lol, i dont personally have wmp 10 on my computer...but my friend does.
    his wmp 10 flickers (turns back as if you switched to full screen mode) the screen for like a 1/2 a second everytime he starts to play a file. not sure if thats normal, but yaeh. just wanted to bring something up. like just incase that flickering might do something during the long run :S
     
Loading...